Prachtig Zuid-China
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Linda
03 Augustus 2007 | China, Guangzhou
Jaaa, lieve mensen!
Het laatste berichtje vanuit China, want morgen moeten we helaas alweer naar huis... De foto's volgen heel binnenkort vanuit Nederland, beloofd.
En foto's moeten er komen, want het is hier zo ongelooflijk mooi! Wie ooit naar China gaat, moet zeker in het zuiden de natuur in trekken, werkelijk prachtig!
Na het laatste berichtje, hebben we vanuit Chengdu het vliegtuig genomen naar Guilin. Een uurtje bussen en we waren in Yangzhou, backpackersspot in Zuid-China.
Maandagavond zijn we direct begonnen met het goed benutten van de te korte tijd die we hier zouden zijn. We hebben de taxi gepakt en een soort opera op het water bekeken. De karstbergen (hoge, smalle bergen die uit het niets uit de rijstvelden lijken te verschijnen) waren onderdeel van het decor. Met lichten, muziek en minstens 300 man werd er vervolgens een show opgevoerd, zoals ik die nog nooit heb gezien, geweldig, een van de mooiste dingen van de vakantie tot zover.
Dinsdagochtend hebben we dat nog proberen te overtreffen: om 6.30 uur zweefden wij in de luchtballon over het geweldige landschap, de bergen, de rijstvelden, het werken op het land, vergezichten zoals je die nergens ter wereld zal zien.. oftewel: ook errug mooi en opnieuw een zeer unieke ervaring voor deze vakantie.
De dagen in Yangshou hebben we vervolgd met genieten in de natuur. Dindagmiddag hebben we 3 uur stroomafwaarts gekayakt & gedobberd over de Li rivier. Behalve waterbuffels en lokale bevolking op bamboeboten niemand gezien. E'en wegwerpcamera was bij lange na niet genoeg om alle mooie spots vast te leggen.
Woensdag hebben we twee mountainbikes gehuurd (spiksplinternieuwe fietsen, met de folie er nog om - wij hadden weer eens de mazzel om op het goede moment te komen, tja.. - voor 3 euro per dag) en door het landbouwgebied gefietst. Over onverharde en smalle weggetjes min of meer op goed geluk de loop van een andere rivier gevolgd en opnieuw erg genoten. Onderweg nog even een stukje met de fietsen op een bamboevlotje mee geweest, omdat het pad doodliep en we toch naar de overkant moesten..
Woensdagavond hadden we naar het aalscholvervissen willen gaan, maar dat hebben we uiteindelijk maar overgeslagen, omdat we van anderen vernamen dat het een behoorlijk toeristische attractie is. In plaats daarvan met een stel uit Leeuwarden uit onze groep, met wie we het goed kunnen vinden, lekker gegeten bij de Italiaan, cocktails gedronken en meegedaan met de relaxte sfeer in het dorp.
Donderdag met ditzelfde stel naar de rijstvelden van Longshen geweest. Drie uur in de bus, maar opnieuw zonder twijfel alle moeite waard! Onderweg stopten we nog in een dorpje van een minderhedengemeenschap binnen China, waarbij de vrouwen allemaal ontzettend lang haar hebben. Weer goed gekozen en niet betaald om achter een gids aan te mogen open, maar zelf het dorpje ingetrokken om uiteindelijk voor een kwart van de prijs (we blijven Nederlanders..) in een veel authentiekere setting dan de rest, te zien wat we wilden zien: de huizen van de mensen en het haar van de vrouwen. Inderdaad tot op de grond!
Vervolgens verder gereden naar de rijstvelden. De bekende foto's met rijstterrassen geschoten en maar weer genoten van het uitzicht en het lopen in de natuur.
Vervolgens rechtsstreeks de nachttrein genomen naar Guangzhou. (Eerst nog even speciaal voor jou de babi pangang geprobeerd in een Chinees restaurant, JW, zeker beter dan bij ons!)
Vandaag nog even 8 dubbelcd's voor 12 euro op de kop getikt en morgenvroeg vertrekt voor ons hier het vliegtuig terug naar Amsterdam. Nu nog even eten met de hele groep en een ontspannende massage!
Volgende keer de plaatjes bij alle verhalen, tot snel!
Lfs Linda
(Of natuurlijk nog altijd: http://www.ruthdrewel.waarbenjij.nu)
Volgende keer de plaatjes bij alle verhalen, tot snel!
Lfs Linda
(Of natuurlijk nog altijd: http://www.ruthdrewel.waarbenjij.nu)
03 Augustus 2007 - 12:15
Caroline Meijer:
wat zul je ontspannen terugkomen...met op het eind nog een massage! ;-)
een goede terugreis, enne hoop dat je die vrouwen met dát lange haar hebt vastgelegd op beeld...ben zeer benieuwd -
03 Augustus 2007 - 14:30
Michiel:
En ik dacht dat ik met mijn ardennen-vakantie stoere verhalen kon ophangen....
Gaaf hoor! Genieten.. Zie je over paar weekjes weer. -
05 Augustus 2007 - 14:21
Ruth:
Ni hao!!
Hee Lin!
Vond het ook een supertoffe en gezellige vakantie! Waar gaat onze volgende reis heen....??
Dikke kus, Ruth -
06 Augustus 2007 - 12:03
Harry:
Mooi verslag. Nu erg benieuwd naar de foto's. Pia's reactie kennelijk door het Brive_internetcafe weggecensureerd. Zij schreef: Wij genieten hier volop in Zuid_Frankrijk. Tot over een paar dagen.