Mijn eerste dagen op Curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Linda Holt - WaarBenJij.nu Mijn eerste dagen op Curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Linda Holt - WaarBenJij.nu

Mijn eerste dagen op Curacao

Blijf op de hoogte en volg Linda

28 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam

Hallo lieve mensen!

Afgelopen woensdag ben ik vertrokken naar Curaçao en via deze site zal ik proberen jullie een beetje op de hoogte te houden van wat ik allemaal beleef hier.

Woensdag zijn we in alle vroegte vertrokken richting Schiphol. Gelukkig waren we voor de gladheid aan; ik hoorde later dat er nogal wat ongelukken zijn gebeurd woensdagochtend.
Omdat ik dinsdagavond al had ingecheckt, hoefde ik alleen maar m’n koffer af te geven. K Had 6 kilo overbagage.. :)

Toen we ook Marloes (het klasgenootje met wie ik hier zit) en haar ouders gevonden hadden, nog even iets gedronken hadden (bedankt voor de cadeau’s!!) en het moment van afscheid nemen overleefd hadden, kon de lange vliegreis naar de zon beginnen.
We moesten 9,5 uur vliegen, maar dit was prima te doen. Beetje gelezen, gekletst en bijgeslapen, want door de nodige kofferstress had ik maar een kort nachtje gehad. ;)
Ik had een Engelsman als buurman in het vliegtuig. Hij was redacteur van een duikmagazine en reisde daarvoor de hele wereld over om te duiken en verslagen te schrijven. Hij kon hier erg leuk over vertellen, dus we hebben ons niet verveeld.

Om 17.00 uur Curaçaose tijd landden we op vliegveld Hato. De overgang van rond het vriespunt naar plus zo’n 30 graden Celsius was groot, maar welkom! Al met al waren we met de douane, koffer van de band halen, koffer door de douane en geld pinnen nog geen uur kwijt en om 18.00 uur zaten we dus al in de taxi die ons naar ons verblijf zou brengen.
We verblijven in een appartement aan de Kenepaweg. Het is een prima huisje, waar ik wel vier maanden kan wonen. We hebben geen warm water, dus t douchen was even wennen, maar dat gaat inmiddels ook al beter. Helaas was er geen tweepersoonsappartement meer vrij, dus Marloes en ik slapen in ieder geval tot 1 april op één slaapkamer. Gelukkig komt haar vriend pas in mei.. ;)
Verder hebben we het prima voor elkaar, zie foto’s.

Woensdagavond hebben we met een aantal huisgenoten kennisgemaakt, nog even boodschappen gedaan en zijn daarna om negen uur gaan slapen.
Donderdag hebben we een autootje gehuurd voor de eerste dagen, want je komt hier nergens zonder auto. We zijn naar Punda, het centrum van Willemstad, gereden en hebben dingen die niet meer in m'n koffer pasten gekocht en geregeld.
Donderdag was een huisgenootje van ons jarig, dus ’s avonds een biertje met iedereen op het terras bij het zwembad (oh, wat een zwaar leven..).
Mijn huisgenootjes zijn allemaal geneeskundemensen die hier co-schappen lopen. Veelal Albertus hockeymeisjes.. niet echt mijn slag mensen, maar goed. Marloes is ook zo’n meisje en aangezien er in die groep een behoorlijke ons-kent-ons gehalte heerst, vindt zij iets meer aansluiting bij deze mensen, maar ik red mezelf prima.

Aangezien onze auto alweer iets mankeerde – de meeste mensen hebben hier een abonnement op de garage, één meisje had laatst zelfs een barbecue bij haar automonteur.. – hebben we vrijdag bij het autoverhuurbedrijf eerst een andere auto geregeld. Daarna zijn we even gaan internetten in een internetcafé. Het schijnt dat je op het terras bij het café draadloos kunt internetten met je laptop, dus dat ga ik de volgende keer proberen.
’s Middags zijn we met Marije (huisgenootje) naar het strand geweest.
Het is tot nu toe veelal bewolkt, dus echt bruin zijn we nog niet geworden, maar misschien ook maar beter voor ons blanke huidje om niet direct in de volle zon te zitten..

Vrijdagavond hebben we met het hele huis gegeten bij Mambo Beach. (Alleen maar vis, Kars, lekker..:P). Daarna was er een optreden van Lois Lane. (Ze zaten bij ons in het vliegtuig woensdag). Het was een erg gezellige avond, nog wat nieuwe mensen ontmoet op de dansvloer. Het drinktempo ligt hier behoorlijk wat lager dan ik in Stadskanaal gewend ben :), maar in de hitte en de slome dagen slaat het bier ook twee keer zo hard in, dus dat heft elkaar mooi op.

Vandaag hebben we met Eefje afgesproken. Ik ken haar via MSN en zij loopt ook stage op de Albert Schweitzerschool. Verder willen we de komende dagen een auto kopen en gaan we maandag kennismaken op onze stageschool. Ik ben heel benieuwd hoe het daar is. Ik krijg groep 4, dus das wel prima en met dagen van 7.15 tot 12.15 uur zal het wel uit te houden zijn straks.
En helaas nog een portfolio schrijven, Allard :(
Maar nu eerst lekker naar het strand en snorkelen.

Alles dus goed met mij, bedankt voor jullie lieve berichtjes en tot snel!

Veel liefs Linda

P.S.
Mijn adres en telefoonnummer zijn de komende maanden:
Linda Holt
Kenepaweg 1-1
Dominguito
Willemstad
Curacao
00 5999 517 84 23

PS. 2
Hebben we nog een puntje gepakt van Rovoc??

• 28 Januari 2006 - 18:21

Corrie Postma:

Hallo Linda
    wAT LEUK OM TE LEZEN HOE HET MET JE GAAT. IK BEN BEST WEL EEN BEETJE JALOERS OP JE.IK HOOP DAT JE KENNISMAKING OP JE STAGESCHOOL GOED VERLOOPT EN DAT JE EEN LEUKE GROEP KRIJGT. IK BLIJF JE BERICHTJES VOL SPANNING EN NIEUWSGIERIGHEID VOLGEN. NOG HEEL VEEL PLEZIER IN DE STAGE EN STERKTE MET HET SCHRIJVEN VAN JE PORTFOLIO(IK MOET ER ZELF OOK MEE BEZIG)
    GROETJES CORRIE

• 28 Januari 2006 - 19:33

Astrid Van Dames 3:

Haai Linda, leuk om je verslag te lezen, houdt ons op de hoogte!
    Idd een puntje gepakt, meer zat er niet in. Hihi. Doegie

• 29 Januari 2006 - 09:11

*__femke#:

hey linda,
    wat supertof ja dat je nu op curadinges zit ,,:D
    lekker weer nSo ,, das wel btr als hier haha,,
    maarja met ons team gaat het wel redelijk goed,, we staan 1e maar we zijn te laag ingedeeld dus das wat minder :S harma geeft training ,, en bert ( wat opzich wel gaat ;P)

heeeeel veel plezier de komende tijd op curadinges :)

dikke kus van femke

• 29 Januari 2006 - 10:35

Anneke:

Ziet er allemaal spik en span uit, uhum :D. Maar de banken zullen allicht beter liggen dan die van jou ;).

Zo te horen vermaak je je prima daar, dus daar hoef ik mij geen zorgen om te maken.

Hier is het nog steeds koud en misschien dat ik vanmiddag nog ff op de schaats stap :P.
    (tja, keuzes moet je maken: zonneschijn of ijspret :D).

Dikke kus!!

• 29 Januari 2006 - 11:18

Rianne Van Dijk:

Hoi Linda,
    Wat leuk dat je een dagboek bijhoudt van je belevenissen op Curacao. En wat fijn dat ik daarvan mag meegenieten. Zo te lezen heb je al heel wat beleefd en meegemaakt. Jeetje wat zal het allemaal anders zijn dan de dagelijkse realiteit die je gewend was. Wel wennen natuurlijk! Ik vind het dapper en knap van je dat je deze stap hebt ondernomen. Wat een leuke foto's al trouwens en inderdaad in dat appartement is het best uit te houden. Niet ongelooflijk luxe, maar te doen. Ik hoop dat je vele leuke dingen beleefd en dat ik die dan met een licht jaloers gevoel door kan lezen. Veel succes maandag tijdens je eerste dag op je stage school! Ik moet nog een weekje wachten.
    Groetjes Rianne

• 29 Januari 2006 - 16:40

Leonie:

Hee Linda!
    Tuurlijk hebben we een puntje gepakt van rovoc! Eerste 2 sets gingen eigenlijk best aardig, daarna werd t wat minder.. Have fun! Liefs

• 29 Januari 2006 - 17:35

Vera ( Kleine ):

Hooi linda !
    Is het een beetje leuk daar ? Hier wel. We staan nogsteeds boven aan met ons team.. Nog veel pleizer en suc6 met alles wat je daar doet;)

Groetjes en kusSieS !! veertje ( die kleine )

• 29 Januari 2006 - 19:32

Leonie (K):

Hooi Little Linda! ;)

Wat fijn om te horen dat je het naar je zin hebt. Hopende dat de komende 4 maanden net zo zullen zijn als de eerste daagjes..

't Is hier allemaal goed en lekker koud. Ben wel wat ziekjes, maar goed..

Have fun en tot horens!! :D

xx Big Leo

• 30 Januari 2006 - 13:26

Annelien:

Zoals leo en Astrid al noemde is het 3-1 geworden.. We hebben Rovoc een rondje beloofd als ze twee keer 4-0 spelen tegen Oryx!! hopen dat ze ze pakken!!
    heel veel plezier!!

• 30 Januari 2006 - 14:13

#= Milou:

Heej Linda,,
    Alles goed daar,, maybe volgend jaar dat ik ook naar Curacao ga. Ik ben nu in ieder geval al jaloers op jou :D.
    Zoals fem en veertje al zeiden, gaat t super goed met ons qua wedstrijden dan he. Mis je je vriend al een beetje :P haha

Dikke kus,, Milou=#

• 01 Februari 2006 - 20:13

Gerard Holt:

Eej zus!!

Wat lachuh dat je ons zo op de hoogte gaat houden, dik mooi. Ik ben me toch een partij verkouden..
    Ik weet niet hoe het komt: of van het schaatsen of van stage omdat alle kinderen hun hand niet voor hun mond deden en recht ik mijn gezicht hoestten en proestten.
    Ik had vandaag een studievoortgangstoets en kon me ook niet goed concentreren door mijn verkoudheid. Na een half uurtje had ik er ook wel genoeg van (en was ik door mijn zakdoekjes heen).. Toen heb ik maar 175 vraagtekens ingevuld.
    Ik denk dat het volgende keer een appeltje/eitje word om de toets beter te maken....
    We hebben ook het project ingeleverd, op tijd!!
    Morgen ga ik mijn stageverslag ophalen en hem inleveren bij Pol Meijer...

Moiiee

P.s.
    Oh ja Fritzer / Wridzer / Hielke (?) heeft problemen met het internet. Hij kan er nml. niet op komen. Hij had al een aantal wizzkids die hij kende gebeld en die konden hem niet helpen. Kun je mij het telefoonnummer en/of emailadres van JanWillem sturen....

• 01 Februari 2006 - 20:22

Gerard Holt:

Eej zus!!

We hebben ook het project ingeleverd, op tijd!!
    Morgen ga ik mijn stageverslag ophalen en hem inleveren bij Pol Meijer...

Moiiee

P.s.